ZF Wind Power

Niet alleen festivals kunnen bij ons terecht. Ook grotere bedrijven die ogenschijnlijk niets met creativiteit van doen hebben kunnen bij ons terecht voor een concept. Zo trok de veiligheidsafdeling van ZF Wind Power in Lommel, België, de stoute schoenen aan. De fabriek gespecialiseerd in de productie van tandwielkasten voor windmolens vroeg ons om een creatieve meerjarige veiligheidscampagne te ontwikkelen. De communicatie-uitingen en evenementen die de campagne tot een mooi geheel maken verzorgen wij ook. Het gaat niet alleen om design en drukwerk in de fabriek, maar ook om video’s en evenementen. Zo bouwde we onder anderen samen met JK Productions een pop-up bioscoop voor de prèmiere van een video. Onder het motto “werken in een grote fabriek is als werken op een groot schip” riepen wij ‘Captain Zero’ in het leven als leidraad en gezicht van de campagne.

Captain Zero
Als echte teamplayer benadert Captain Zero zijn manschappen, dit gebeurt uiteraard streng én recht door zee. Door zijn jarenlange ervaring als kapitein op grote schepen weet hij als geen ander hoe je veilig, samen en hard werkt. Veiligheid zit in het DNA van Captain Zero en dit draagt hij dan ook van nature uit naar zijn manschappen: “Er wordt niet gewerkt voordat we onze voorbereidingen hebben getroffen.” Onder zijn manschappen ziet hij graag een goede werksfeer waarin je elkaar aan kunt spreken op potentieel gevaarlijke situaties.

Om de boodschap van Captain Zero over te brengen hebben we gekozen voor een aantal, voornamelijk offline, uitingen in en rondom de fabriek. We produceerden een introductievideo (i.s.m. Brusse Productions) waarin iedereen kennis kon maken met de kapitein. De presentatie rondom de video werd uiteraard in goede banen geleid door Captain Zero zelf. Daarnaast hebben de kale muren van de fabriek een subtiele facelift gekregen met foto’s in thema. Daarop staan motto’s om de medewerkers dagelijks te herinneren aan de insteek van Captain Zero. De medewerkers worden ook regelmatig verrast met allerlei speciale activiteiten, uiteraard volledig in thema.

Projecten voor ZF Wind Power: